Dersom man skal reise utenlands, enten det er i ferie- eller jobbsammenheng, kan det i en rekke tilfeller være en stor fordel å benytte seg av kredittkortet sitt. Før reisen er det lurt å undersøke hvilke vilkår som gjelder for ditt kredittkort. Dette gir deg en bedre oversikt over når det vil være smart å bruke kredittkortet, og når det er lurest å velge ditt vanlige betalingskort.

Forsikring

auto-schirmDe aller fleste kredittkort gir deg reiseforsikring dersom du betaler minst halvparten av reisen med dette kortet. Vilkårene rundt dette varier fra selskap til selskap, men det er uansett anbefalt å betale reisen med et kredittkort. Som med alle kredittkortutgifter er det viktig å skaffe seg en oversikt over hvilke betalinger som er blitt gjort med kortet – husk: det er ikke dine penger, det er bare et «lån». Skulle flyselskapet mot all formodning gå konkurs og det ikke er mulig å gjennomføre reisen er kredittkortselskapene lovpålagt å refundere pengene.  

Selv om de aller fleste kort gir deg reise- og avbestillingsforsikring anbefales det likevel å ikke stole blindt på at kortet dekker alle dine forsikringsbehov. Derfor er det viktig å dobbeltsjekke vilkårene og se til at du faktisk er trygg på reisen.

Noen flyselskaper, som Norwegian, har egne kredittkort som gir mange fordeler i form av prisavslag på senere flyreiser, tilbud på hotellovernattinger, gratis bagasje eller setevalg, samt en rekke andre tilbud.

Shopping

shopping

Varekjøp i utlandet med kredittkort er, i motsetning til et vanlig betalingskort, som oftest gebyrfritt. Dette varier også fra selskap til selskap. En fordel er at kjøpet ikke påvirker den rentefrie perioden. Det vil si at du, som ved varekjøp i Norge, ikke må betale renter før etter den rentefrie perioden er over. Ulempen med å bruke kredittkort er at du ikke nødvendigvis får bestemme om du vil betale med den lokale valutaen eller om du vil ha beløpet omgjort til norske kroner. Med andre ord bestemmer butikken selv valutavekslingen, noe som igjen kan gjøre varekjøpet litt dyrere enn forventet.

En annen fordel med kredittkortbruk i utlandet er at kredittkortselskapene refunderer pengene dersom det skulle være noen feil eller mangler med transaksjonene.

Uttak

Uttak i minibank kan ofte bli en dyr affære, enten man tar ut penger med kredittkort eller med et vanlig betalingskort. Grunnen til dette er de irriterende uttaksgebyrene som påløper. Ved bruk av kredittkort kommer det gjerne også ekstra gebyrer. I tillegg begynner renten å løpe fra uttaksdato og ikke etter den rentefrie perioden slik det er ved vanlige varekjøp. Det er dog noen få typer kredittkort som tilbyr gebyrfrie uttak i utlandet, som for eksempel Norwegian sitt.

http://www.dinside.no/874220/derfor-bor-du-ta-med-kredittkortet