bild-erklaert-was-die-0-zinsen-fuer-ihr-geld-bedeuten-aktien-immobilien-oder-unters-kopfkissen-44887290

Betaling med kredittkort regnes som den tryggeste måten å kjøpe varer på i butikk eller nettbutikk. Kortutstederen er lovpålagt å betale tilbake summen dersom noe uforventet skulle skje med varene. Kredittkort er ikke bare trygt, men det er også en god løsning hvis man har god kontroll på økonomien sin. Den rentefrie perioden bidrar også til at man enkelt kan benytte seg av et kredittkort ved varekjøp, uten ekstra kostnader.

Renter

Har du et bankkort utstedt av banken din har man mulighet til å utsette betalingen av varer og tjenester. Tidsrommet etter kortbruk er en såkalt rentefri periode.  Lengden på denne perioden varierer fra bank til bank, men vanligvis ligger den på mellom 30-45 dager. Det vil med andre ord si at man kan vente med å betale tilbake beløpet man har «lånt» av banken, uten å måte betale noe ekstra. Rentesatsen på kredittkort er nokså høy. Derfor regnes det som smart bruk å betale tilbake summen før den rentefrie perioden er over.

Overfører man penger fra kredittkortet til bankkontoen sin påløper det ofte egne gebyrer. Sparebanken Vest sitt kredittkort fra Visa tar for eksempel 50 kroner i gebyr per overføring.

Fordeler med rentefri periode

kreditIkke alle utgifter kan betales umiddelbart med debetkortet sitt. Derfor finnes alternativer som kredittkort og forbrukslån slik at man kan får utført betalingen, selv om man ikke nødvendigvis har tilstrekkelig med penger på konto der og da.

Hvis man velger å ta et forbrukslån, enten man trenger penger til å betale for oppussingen, båten eller regningen fra verkstedet, påløper det renter allerede fra første dag. Med et kredittkort slipper man unna dette. Det her den rentefrie perioden er god å ha. Hvis det er litt lenge til lønning og uforutsette utgifter dukker opp kan disse enkelt betales med kredittkort. Dette også helt uten ekstra kostnader så lenge man betaler tilbake innen tidsfristen. Har man god kontroll på sine månedlige inntekter og utgifter er et kredittkort veldig nyttig.

Rentefri periode på bruk av kort i utlandet

Selv om den rentefrie perioden gjelder for varekjøp i Norge betyr ikke det at disse vilkårene gjelder for resten av verden. Disse betingelsene gjelder ikke på for eksempel uttak. Tar man ut kontanter i utlandet med et kredittkort begynner renten å løpe fra første dag. Det samme gjelder noen uttak i Norge, så vær obs. Likevel finnes det kredittkort hvor uttak ikke påvirker den rentefrie perioden, for eksempel flyselskapet Norwegians kredittkort, som er utstedt av BankNorwegian.