I Norge finnes det svært mange godt «skjulte» skattefradrag som de fleste ikke er klare over, og som man dermed ikke fører opp på selvangivelsen og får fradrag på. Med andre ord taper nordmenn flere titalls millioner kroner hvert eneste år fordi man ikke har satt seg grundig nok inn i skattereglene. Vi ser ofte eksempler på familier som gjør en grundig jobb med selvangivelsen, og sparer flere titalls tusener i skatt ved å føre opp avdragsposter i selvangivelsen. Kredittkortbruk er en slik post!

Få 27 prosent avslag på kredittkortbruk

27%

Hvis du er en ivrig bruker av kredittkortet, så kan du faktisk spare litt ekstra penger på det i forhold til hva du kanskje hadde trodd. Vel, det er først når du betaler renter at du faktisk sparer noe, så her gjelder det å ikke lure seg selv. Det er ingen fordel å betale renter på et kredittkort, men hvis man først har havnet i en slik situasjon, så kan man jo gjøre det beste ut av det og følgelig få litt skattefradrag.

Fra og med 2015 er det 27 prosent skattefradrag på alt av renter du betaler på et kredittkort. Dette er tilsvarende det som gjelder for forbrukslån, boliglån og andre lignende lån for øvrig. Betalte du 2000 kroner i renter på et eller flere kredittkort over ett år, så sparer du i overkant av 500 kroner på å føre dette opp på selvangivelsen.

Slik får du skattefradraget

Det er ikke noe veldig hokus-pokus å få skattefradrag på kredittkortbruk. Alt du trenger å gjøre er å føre det opp på selvangivelsen din, på riktig post (dette kan du lese mer om hos Skatteetaten). I enkelte banker vil dessuten renteutgiftene du har hatt med kredittkortet automatisk bli rapportert inn, og følgelig trenger du ikke å løfte en finger. Uansett vil det lønne seg å kontrollere selvangivelsen når den tid kommer, slik at du faktisk ikke går glipp av fradraget.

Hva får man fradrag på?

rechengroessen-1280px-854px0Det er kun renter og gebyrer som det gis fradrag på, og du sparer altså ikke noe på avdragene du har betalt. I tillegg er man nødt til å faktisk ha betalt de rentene og gebyrene som banken krever – det nytter ikke at du har fått en faktura i november og desember som du enda ikke har betalt. Det er kun renter og gebyrer som er betalt før nyttårsaften som kan føres opp på selvangivelsen for å gi skattefradrag.

Kilder:

Billigerekredittkort.no

Bedrefinans.no – privatøkonomi